Известие

Collapse
No announcement yet.

Падат оборотите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Падат оборотите

Здравейте колеги, от днес се случва нещо странно с колата. Оборотите играят много от 720 до към 950-960, като 2 пъти ми изгасна днес колата докато е на свободна - без да светват никакви лампи дюзи и т.н.
    Закарах я на диагностика грешки няма(само една за рециркулация на отработените газове ама не я свързвам с моя проблем). Налягането на рейла варира от 300 до към 340бара и след известно време още докато беше закачена закова налягането на 306-308бара - ни на горе ни на долу. Същата работа и с оборотите цял ден играеха а преди малко ги закова на 750-760 и немръднаха. От сервиза ме насочиха да сменя О пръстена на регулатора и утре смятам да го направя. Някакви други насоки ? Мерси за вниманието...

ЕДИТ: Също така малко трудно пали преди като завърти 2-3 пъти и палеше от ряз, а сега от известно време трябва да задържа на стартер повече...
    Last edited by Dob4i; d.m.y г., 18:52.
    Alfa Romeo 166 2.4jtd

Имам абсолютно същия проблем колега,и моята даже успява загасне като изключа от скорост,преди 3 дни и смених дебитомера с чисто нов "Бош",утре мисля да махна и катализатора,та да видим кво ще се случи.Усетих я,че гълта въздух от някъде,даже съм пуснал тема за това,така,че ако искаш следи и нея може някой да измисли панацея за тоя кофти проблем,ако си реша проблема ше ти пиша веднага,а и за кой О-пръстен става въпрос?
    ALFA 166 2.0TS-хубавицата
    Fiat Ritmo 125TC ABARTH-нека силата на ABARTH бъде с теб
    PEUGEOT 206 1,4HDI(служебното) егати пауъра
    Дачия Логан 1.6 power injection-с ГАС

Comment

Колега говоря за О пръстена на регулатора на налягането на горивото. Едвали проблемите ни ще са еднакви или сходни понеже мойта е дизел.
      Alfa Romeo 166 2.4jtd

Comment

Верно ве колега,въобще не погледнах подписа ти.Само прочетох симптомите и ми се сториха до болка познати.
        ALFA 166 2.0TS-хубавицата
        Fiat Ritmo 125TC ABARTH-нека силата на ABARTH бъде с теб
        PEUGEOT 206 1,4HDI(служебното) егати пауъра
        Дачия Логан 1.6 power injection-с ГАС

Comment

Същият проблем го имам с либрата 2.4Jtd 140 к.с.
          Досега не е загасвала, но откакто стана по топло по често го прави проблема.
          Най често се случва когато изключа от скорост и се движа по инерция, оборотите падат почти до 600об/м и така докато не спра да се движа. Щом спра и веднага ги вдига на около 800об/м.
          Другото което забелязвам е, че оборотите играят от 800 до 1000 също когато се движа по инерция, но това е при условие, че не са паднали пък под 800.
          Досега съм сменил дюзи, помпа високо налягане, регулатор, дебитомер, датчик налягане на горивото и на турбината, май не останаха много неща за смяна
          Засега с каквото и да е гледана на диагностика всичко е нормално с изключение на датчика за температурата на горивото. Нито една програма не вижда какви са неговите показания. С мултицет като му мерим съпротивлението е точно спрямо температурата, ако го изключа веднага се записва грешка и светва червената лампа, но показания в диагностичните програми няма.
          Като цяло аз не знам от какво играят оборотите.

Comment

Първоначално публикувано от chavetoo Покажи съобщение
            Същият проблем го имам с либрата 2.4Jtd 140 к.с.
            Досега не е загасвала, но откакто стана по топло по често го прави проблема.
            Най често се случва когато изключа от скорост и се движа по инерция, оборотите падат почти до 600об/м и така докато не спра да се движа. Щом спра и веднага ги вдига на около 800об/м.
            Другото което забелязвам е, че оборотите играят от 800 до 1000 също когато се движа по инерция, но това е при условие, че не са паднали пък под 800.
            Досега съм сменил дюзи, помпа високо налягане, регулатор, дебитомер, датчик налягане на горивото и на турбината, май не останаха много неща за смяна
            Засега с каквото и да е гледана на диагностика всичко е нормално с изключение на датчика за температурата на горивото. Нито една програма не вижда какви са неговите показания. С мултицет като му мерим съпротивлението е точно спрямо температурата, ако го изключа веднага се записва грешка и светва червената лампа, но показания в диагностичните програми няма.
            Като цяло аз не знам от какво играят оборотите.
            Ако искаш толкова,мога ди ти видя температурата на нафтата,моя интерфейс я вижда като параметър Иначе при колегата проблема според мен не е в регулатора а в нафтата,пробвай първо да сипеш от друго място,и после се хвърляй на гумички и т.н.М/у другото не пренебрегвай и записаната грешка на ЕГР-а
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Не съм забелязвал дали само при движение играят оборотите, утре ще пробвам... От изчетеното по темата оставам с впечатлението, че може и да е датчика на разпределителния вал, но първо утре ще сменя О пръстена и смятам да запуша ЕГР-а.

ЕДИТ: За нафтата съм сигурен на 100%, че не е от нея понеже е първо качество(не ми са навлиза в подробности да обеснявам откъде и защо знам.....) не е от бензиностанция. Колата 1 година я карам с тази нафта и съм нямал проблеми, зареждал съм и на Лукойл и на ОМВ - тогава колата невърви и гори поне с 1-2л/100 повече при еднотипно каране...
              Last edited by Dob4i; d.m.y г., 22:00.
              Alfa Romeo 166 2.4jtd

Comment

Първоначално публикувано от Dob4i Покажи съобщение
                Не съм забелязвал дали само при движение играят оборотите, утре ще пробвам... От изчетеното по темата оставам с впечатлението, че може и да е датчика на разпределителния вал, но първо утре ще сменя О пръстена и смятам да запуша ЕГР-а.
                Пробвай първо да смениш нафтата

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Ако искаш толкова,мога ди ти видя температурата на нафтата,моя интерфейс я вижда като параметър
                  Лично мен не ме интересува каква е температурата....
                  Чудя се дали няма някакъв проблем, защото и Екзаминер не я вижда.
                  Ще видя и аз да сменя горивото, защото последните два резервоара са от една верига бензиностанции. А точно от последните две зареждания започна да мени оборотите.

Comment

Не ви знам устройството на дизеловите печки, но ако имате дроселова клапа - вземете я изчистете и тогава е твърде вероятно да изчезне проблема.
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

Да продължа темата... Когато гаснеше смених О пръстена и затапих егр-а и колата се оправи- спря да гасне. Наскоро се появи нещо странно - след палене на колата без значение топла или студена(първите 1-2 минути) оборотите играят 750-850(държи 780-800 и изведнъж падат 30-40 оборота и веднага качва на 830-850 и секунда след това пак са 800) Същевременно следях и налягането на помпата варираше около 320-380бара пропорционално с оборотите. Всичко това за първите 1-2 минути и след това всичко утихва на нормални обороти и точно 300бара налягане на помпата. Максималното налягане при 4500-4600 оборота помпата направи 1380бара. По това си мисля, че помпата е наред, а има нещо което товари системата отначало.
                      Мисля си за някоя дюза, но незнам дали би се вдигало налягането заради нея. Какво количество нафта, трябва да връщат дюзите за 1мин ? Рових се из нета но не намерих отговор.
                      ЕДИТ: Забравих да спомена, че не го прави баш всеки път, но често.
                      Last edited by Dob4i; d.m.y г., 21:35.
                      Alfa Romeo 166 2.4jtd

Comment

Колега сменил съм всичко и въпросното колебание на оборотите го има и не знам от какво се причинява. Дюзите не трябва да връщат повече от 10мл за минута. Тези 10 и нагоре мл. обаче не са показател, че дюзата не работи както трябва.

Comment

Ще се потретя,прбвай да смениш нафтата

Comment

Mury, по рано ти бях казал, че съм пробвал и с други нафти и разликата е единствено, че разхода се вдига 1-2л/100км - пак играят оборотите. Често зареждам и от омв, не карам само с тази нафта. Не си мислете, че карам с ЖП нафта или за отопление някаква.
                            Alfa Romeo 166 2.4jtd

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                              Ще се потретя,прбвай да смениш нафтата
                              Смених я и пак същата работа

Comment

Working...
                              X